Депутатка Хмельницької облради пояснила, чому вакцинація стала причиною скликання позачергової сесії

Здоров‘я

Керівник депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Аліна Коваль оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук перелік питань, відповіді на які очікують почути на позачерговому засіданні сесії Хмельницької обласної ради.

За словами депутатки, міністр охорони здоров’я заявив, що Україна готова до старту вакцинації і уточнив, що виконано всі формальності, проплачено за контрактами, розроблено план, сформовано мобільні бригади тощо.

«Україна готова? Справді? Від початку місяця я намагаюсь дізнатись про цю готовність у нас на Хмельниччині, тобто чи є у нас план А і, бажано, план Б», – написала Аліна Коваль і запитала: 

  • «Чи в області, в кожній територіальній громаді знають, як діяти?
  • Чи знають, яку саме з вакцин привезуть до нас?
  • Чи мають конкретні цифри кількості тих, хто буде вакцинований на першому та другому етапах?
  • Чи підготовлені пункти щеплень?
  • Коли, як і хто конкретно привезе вакцини та забезпечить холодовий режим?
  • Або якщо не все зрозуміло та з якихось причин не вдається, то який наш план Б?
  • І чи не буде потім так, що винних за зрив поставок, за зіпсовані дози вакцини, за непідготовленість людей та інші форс-мажори шукатимуть саме на місцях?»

Вона зауважила, що з цього приводу 4 лютого звернулась з депутатським зверненням до голови Хмельницької обласної держадміністрації, та відповідей досі не отримала.

«Наша фракція «Європейська Солідарність»  у Хмельницькій обласній раді виступила з ініціативою скликати позачергову сесію і всім депутатським корпусом обговорити ці важливі питання. Позачергова сесія вже завтра, ну а котрась із сертифікованих вакцин десь там на під’їздах до області (якщо вірити Степанову)», – додала депутатка.

Нагадаємо, на завтра, 18 лютого, скликано четверту позачергову сесію Хмельницької облради, де розглядатимуть питання, повязані із ситуацією з вакцинацією проти COVID-19.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм