«Депутати загралися у велику політику»: сесія Хмельницької райради знову не зібрала кворуму

Політика

Через депутатів-прогульників досі залишаються невирішеними нагальні питання громад Хмельницького району. У тому числі – не розподілено 10 мільйонів гривень на розвиток соціальної сфери. А все через те, що сьома позачергова сесія райради, засідання якої було заплановано на вчора, 9 липня, не відбулася з причин неявки більшості депутатів.

Не змогли зібрати кворуму: із 64 обранців на пленарне засідання зареєструвалося менше половини – 30. Про це повідомляють у Хмельницькій районній раді.

При цьому, зауважують, усі депутати були особисто попереджені про засідання. У повному складі сесію проігнорувала фракція «За майбутнє», також були відсутні більшість депутатів фракцій «Європейська солідарність» та  «За конкретні справи».

Планувалось розглянути 29 питань. Серед них і про внесення змін до районного бюджету, затвердження статуту КНП «Хмельницька центральна районна лікарня», депутатські звернення до керівників Старокостянтинівської та Летичіської тергромад щодо завезення львівського сміття,  погодження зміни меж адміністративних одиниць громад.

«Замість того, аби вирішити питання фінансування на ремонти доріг, реконструкцію соціальних об’єктів, деякі депутати загралися у велику політику на районному рівні», – йдеться в інформації райради.

Через те, що сесія не відбулася, територіальні громади Летичева, Віньковець, Волочиська, Деражні, Городка, Старокостянтинова, Старої Синяви та інші не зможуть своєчасно отримати кошти на співфінансування об’єктів будівництва та провести ремонтні роботи.

«На жаль, депутати не знайшли у собі сил та можливостей прийти на пленарне засідання. Тому прошу мешканців, які віддали свої голоси за депутатів, які представляють їх інтереси в районній раді,  нагадати про обов’язок депутата відвідувати сесії» – сказав голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

Додамо, що це вже друга поспіль невдала спроба зібрати позачергову  сесію. Зокрема, 18 червня теж констатували неявку депутатів з невідомих причин. Наступну, за словами Олександра Чорнієвича, планують провести вже за тиждень.

(Фото зі сайту Хмельницької районної ради)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм