До Дня Героїв військові у Хмельницькому отримали квартири, відзнаки та подарунки

Суспільство

До Дня Героїв в місті Хмельницький відбулася низка заходів із вшанування полеглих захисників та відзначення тих, хто продовжує обороняти Україну.

За словами міського голови Олександра Симчишина, найгостріше цей день сприймається на Алеї Слави.

Море сліз, молоді згорьовані батьки, маленькі діти, молоді побратими. І очі Героїв, що дивляться зі фотознімків. Вони усі майже однакові: світлу, чисті, глибокі. Вже більше 200 прізвищ у страшному списку з 2014 року. Двоє з них 2004 року народження… Поки сьогодні відправляли молебень, свіжа могила вже чекала на ще одного Героя – його поховали пообіді…”, – зазначив мер.

Хмельничани привітали воїнів, які лікуються у шпиталях. Пригостили їх смаколиками і вітамінами. А згодом відбулося урочисте нагородження 53 військових відзнаками “Воля і мужність” та подарунками. Вітання здебільшого приймали дружини, матері, діти, бо самі хлопці на передовій. Трьом родинам воїнів подарували квартири.

Для найменших хмельничан організували в середмісті виставку техніки, нагодували справжнім кулішем.

Крім того, вперше до Дня Героїв в обласному центрі відбувся футбольний турнір. Участь взяли 9 команд: зі складу військовослужбовців, прикордонників, нацгвардійців, чиновників.

Призи для переможців і всіх учасників – квадрокоптер Dji Mavic 3, генератори, грошові премії, інші необхідні для військових речі.

Подарунки придбані за кошти спонсорів. Це ще й своєрідне психологічне розвантаження, бо у командах грає багато хлопців із величезним бойовим досвідом, дехто тільки-но повернувся із зони бойових дій, дехто поїхав одразу після турніру”, – додав Симчишин.

Нагадаємо, обереги від дітей Хмельниччини отримали військові, які перебуають на лікуванні. 

(Фото зі сторінки Оександра Симчишина)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм