Доходи у понад мільйон гривень задекларували 7 мешканців Хмельниччини

Суспільство

З початку року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020-му. Упродовж січня-лютого до територіальних податкових підрозділів мешканці Хмельниччини вже подали 880 декларацій про майновий стан і доходи на загальну суму майже 100 мільйонів гривень.

«Найчастіше декларанти отримували статки від успадкованого чи отриманого у дар майна та від продажу рухомого та нерухомого майна, додаткового блага», – зазначили в ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Зауважили, що такими громадянами з отриманих доходів визначено податкові зобов’язання до сплати в бюджет у розмірі 4,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 700 тисяч військового збору.

На сьогодні доходи у сумі понад мільйон гривень задекларували 7  подолян. «Новоспечені» мільйонери проживають у містах Хмельницький, Городок, Дунаївці, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів. Згідно з їхніми деклараціями, в основному йдеться про доходи у виді зарплати, продажу майна, спадщини, дарування, інвестиційних прибутків, іноземних  доходів, оренда майна.

У податковій службі нагадують, що фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за 2020 рік до 1 травня 2021-го. А податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 2 серпня.

Заповнити і подати декларацію найбільш зручно та оперативно варто в електронній формі.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм