Громади-члени АМУ Хмельниччини відправили 15 тонн гумдопомоги у Вознесенськ

Суспільство

У складний для країни час органи місцевого самоврядування Хмельниччини, які є членами Асоціації міст України, постійно приходять на допомогу один одному та систематично підтримують громади, які постраждали від агресії російських окупантів й опинилися на передовій воєнних дій. Днями такий гумвантаж відправили до Вознесенська Миколаївської області.

Із проханням про допомогу до голови Хмельницького регіонального відділення АМУ звернувся мер міста Вознесенськ Євгеній Величко.

«2 березня 2022 року російські війська увійшли на територію Вознесенської громади і почалися бойові дії. Бої тривали два дні. Їх наслідком стала зруйнована інфраструктура міста – два залізничні та один автомобільний мости. Зруйновані приватні будинки та автомобільні дороги. Жителі громади позбавлені доступу до медичної допомоги, ліків, їжі, засобів гігієни та іншого необхідного у повному обсязі» – йдеться у листі, на яке посилається пресслужба АМУ.

Громади-члени АМУ в Хмельницькій області оперативно відреагували. За декілька днів вдалося сформувати та відправити у Вознесенськ близько 15 тонн гуманітарної допомоги. Надали найнеобхідніше: овочі (картопля, морква, цибуля) та фрукти, хліб, випічка, печиво, консерви, рибні та м’ясні тушонки, домашню консервацію, борошно, крупи, цукор, макаронні вироби, дитяче харчування, побутову хімію, засоби гігієни для дорослих і дітей, корм для тварин, ліки та ще багато іншого.

Свій внесок у формування благодійного вантажу зробили Дунаєвецька, Нетішинська, Хмельницька, Шепетівська міські ради, Війтовецька, Летичівська, Новодунаєвецька, Понінківська, Теофіпольська селищні ради і Судилківська сільська рада, зазначили в регіональному відділенні АМУ.

Нагадаємо, громади-члени АМУ Хмельниччини оперативно зібрали гуманітарний вантаж для громад Запоріжжя.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм