Хмельниччина отримала медпрепарати від німецьких благодійників на 30 тис євро 

Здоров‘я

До гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради надійшла медична допомога від німецьких благодійників. За інформацією облради, це – вже другий транш гуманітарного вантажу від іноземних партнерів для закладів охорони здоров’я регіону. Загалом вартість доставленого медобладнання та ліків перевищує 180 000 євро.

Першим етапом реалізації проєкту співпраці Хмельниччини з Німеччиною, як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, стало отримання медзакладами сучасного устаткування на суму понад 150 000 євро. Наразі все обладнання розподілене між сімома лікарнями. Відтак військовослужбовці та внутрішньо переміщені особи мають змогу проходити якісне й ефективне лікування і реабілітацію.

Другим етапом спільної роботи є надходження дороговартісних медичних препаратів.

​“Завдяки роботі гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради з міжнародними благодійними організаціями, зокрема “Stiftung Mainzer Herz” й німецькою клінікою “Universitätsmedizin Mainz” вдалося отримати необхідні медикаменти на суму понад 30 000 євро”, – зазначили в обласній раді.

Більшість гуманітарної допомоги складають медичні препарати для лікування хворих цукровим діабетом, інфекційними та серцевими захворюваннями.

Найближчим часом ліки розподілять серед таких закладів: Хмельницькою обласною лікарнею, обласним серцево-судинним центром, обласною дитячою лікарнею, Волочиською, Красилівською та Новоушицькою багатопрофільними лікарнями. Частину медикаментів передадуть через волонтерів нашим захисникам на передову.

(Фото зі сайту Хмельницької обласної ради)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм