Хмельниччина зарезервувала вакцину «AstraZeneca» для щеплення другою дозою, – ОДА

Здоров‘я

У травні частина людей, які щепились першою дозою антиковідної вакцини «AstraZeneca/Covishield» у період з 25 лютого по 1 березня, отримуватимуть другу дозу. Таких на Хмельниччині  планується ревакцинувати 60 осіб.

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, для цього зарезервовано відповідну кількість доз вакцини «AstraZeneca-SKBio». Загалом в області наявні ще близько 2 000 доз такої вакцини.

«МОЗ звертає увагу, що вакцини «AstraZeneca-SKBio» та «AstraZeneca/Covishield» мають однаковий склад і технологію виробництва. Тому, якщо людина отримала першу дозу вакциною від Covishield, то друга доза може бути від SKBio. Люди, які вакцинувались залишковими дозами або як публічні особи, теж гарантовано будуть вчасно щеплені другою дозою», – наголосили в Департаменті.

Також додали, що днями до Хмельниччини доставлено чергову партію вакцини «Comirnaty Pfizer-BioNTech» у кількості 1 170 доз, і відсьогодні розпочалася ревакцинація осіб, які отримали першу дозу саме цієї вакцини.

Крім того, в області триває щеплення вакциною «CoronaVac»  виробництва «Sinovac Biotech». Наразі наявно понад 3 700 доз.

Загалом, як зауважили в ОДА, станом на 14 травня в області вакциновано 30 669 осіб, з них 46 вже щеплені двічі. За даними МОЗ, упродовж останньої  доби на Хмельниччині вакцину отримали 1 038 мешканців.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм