Хмельницька влада хоче звернутися до США із закликом про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Політика

Депутати Хмельницької міської ради та міський голова мають намір звернутися до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки із закликом визнати РФ державою-спонсором тероризму.

Відповідний проєкт рішення з текстом зверення українською та англійською мовами оприлюднений на сайті міської ради 19 травня.

У тексті звернення зазначається, що депутатський корпус від імені Хмельницької міської територіальної громади закликає визнати РФ державою-спонсором тероризму, її президента – воєнним злочинцем та терористом №1 у світі, а усіх винних посадових осіб РФ притягнути до відповідальності шляхом створення Спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування злочинів РФ проти людства.

Росія та кремлівські найманці скоїли масові воєнні злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Маріуполь. Щодня обстрілюються мирні міста та села, знищується інфраструктура, дитячі садочки та лікарні. Жахлива гуманітарна катастрофа у Маріуполі. Тисячі мирних громадян, дітей та сотні поранених українських військовослужбовців, що стали заручниками терориста путіна, перебувають під постійними обстрілами, вмирають від голоду, спраги, поранень, не маючи можливості отримати елементарну медичну допомогу”, – йдеться в зверненні.

Також наголошується, що внаслідок російської агресії загинули тисячі цивільних людей, здебільшого жінки, діти та літні люди. Мільйони людей стали біженцями, сотні міст та сіл перетворені на руїни. Усі ці дії, на переконання обранців, мають ознаки цілеспрямованих актів геноциду та тероризму проти Українського народу.

Цілком очевидно, що таким чином керівництво росії намагається реалізувати свою давню мету, спрямовану на знищення незалежної Української держави, країн Європейського Союзу та панування у світі. Враховуючи викладене, закликаємо негайно визнати росію державою, яка підтримує та здійснює тероризм, а владіміра путіна – воєнним злочинцем та терористом! Врятуйте Україну та збережіть Світ!

In view of the above, we call for the immediate recognition of russia as a state that supports and carries out terrorism, and vladimir putin as a war criminal and terrorist! Save Ukraine and save the World!”, – закликається в проєкті тексту звернення.

Нагадаємо, вперше в історії США та України штат Міссісіпі визнав Хмельницьку область регіоном-побратимом.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм