«Хмельницькгаз Збут» оштафували на 850 тис грн: у чому причина

Інфраструктура

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проводить перевірки постачальників природного газу. Напередодні тут підвели підсумки планової перевірки ТОВ «Хмельницькгаз Збут». Виявлені порушення дозволили оштрафувати його на 850 000 гривень.

У НКРЕКП повідомили, що планова перевірка охоплювала діяльність компанії протягом періоду з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року.

За її результатами встановлено, що підприємство допустило порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Зокрема:

  • невчасне збалансування свого портфоліо балансування;
  • порушення термінів повідомлення НКРЕКП про всі зміни даних, зазначених у документах, що мають додаватися до заяви про отримання ліцензії;
  • складання звітності та подання її до НКРЕКП з порушенням терміну;
  • недотримання мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу тощо.

НКРЕКП винесла рішення накласти на ТОВ «Хмельницькгаз Збут» санкцію у вигляді штрафу у розмірі 850 000 грн. Крім того, Регулятор зобов’язав компанію до 1 травня цього року усунути порушення вимог Ліцензійних умов у частині складання звітності, а також повідомити про це НКРЕКП”, – підсумували у Комісії.

Також читайте:

Силовики прийшли з обшуками в компанії РГК, серед яких і “Хмельницькгаз”

Компанію “Шепетівкагаз” оштрафували за порушення ліцензійних умов

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм