Хмельницькі маршрутки за номером 29 замінять великими автобусами: але є нюанс

У місті Хмельницький малі маршрутки планують поступово замінити великогабаритними автобусами. Наразі йдеться про ті, які курсують за маршрутом №29 (“Катіон-Озерна” і в зворотньому напрямку). Замість “пижиків” уже з травня пасажирів возитиме більш комфортабельний громадський транспорт. Ініціатива хороша, проте є один нюанс.

Як повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук, до кінця квітня перевізник ТОВ “Хмельницьке таксі” планує замінити усі малі маршрутки №29 на комфортабельні великі автобуси. При цьому інтервал їх курсування збільшиться удвічі.

Наразі пасажири мають можливість сісти на 29-й кожні 7-9 хвилин. Але з початку травня інтервал збільшиться до 15-16 хвилин. АЛЕ…великий комфортабельний автобус. Хочу, щоб усі пасажири розуміли те, що плавний перехід на великі автобуси передбачатиме збільшення інтервалів руху”, – написав Микола Ваврищук на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, цьогоріч у місті мають намір ще два-три маршрути перевести на великогабаритні автобуси.

Натомість хмельничани занепокоєні, чи не розтягнеться, бува, збільшення інтервалу на триваліший час.  

Так, колись точно було 7-9 хвилин. На минулому тижні біля 16.00 з Дубово – очікування – 40 хвилин, біля 20.30 з Молодіжна – 45 хвилин. Подейкують, що після 20.00 взагалі не треба на цей маршрут розраховувати. Мабуть що після 20.00 перевізнику не вистачає трафіку на мікроавтобус, а тим більше не буде вистачати на великий”, – коментують допис посадовця.

На що він погоджується, що “ввечері дійсно інтервали більші”. Та додає, що є частини обласного центру, куди й маршрутки ходитимуть. Тобто туди, де великий транспорт не зможе проїхати через габарити або через низький пасажиропотік. 

Нагадаємо, за 15 мільйонів євро у Хмельницькому закуплять тролейбуси, модернізують депо і зроблять мийку.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм