За 15 млн євро у Хмельницькому закуплять тролейбуси, модернізують депо і зроблять мийку

Інфраструктура

Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького. Попередня угода між містом та банком була підписана близько року тому.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що за кредитні кошти у сумі 10 600 000 євро планують купити до 45 нових низькопідлогових сучасних тролейбусів.

Додатково до кредиту Хмельницький отримає ще 4 450 000 євро безповоротних грантових коштів на купівлю нового транспорту.

Окрім оновлення рухомого складу, комунальне підприємство “Електротранс” частково модернізує тролейбусне депо та зробить повністю нову автоматичну мийку. Часові рамки реалізації такого масштабного проекту є досить довгими. Орієнтовно у квітні плануємо офіційно підписати грантову та кредитну угоди. Після цього, тендерні процедури і виробничий цикл техніки. Фактично, плануємо отримати першу партію тролейбусів на початку 2024 року”, – додав очільник обласного центру.

Зазначив, що у планах – оновити тролейбусний парк та базу КП «Електротранс» і збільшити кількість тролейбусів на 20%.

Нагадаємо, нещодавно в Хмельницькому працівники КП разом із студентами, за 900 000 гривень, відновили 33-річний тролейбус

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм