Хмельницького військового нагородили за допомогу в затриманні нападника на школярку (ФОТО)

Суспільство

У Хмельницькому військового Дмитра Півня нагородили поліцейською відзнакою “Срібний щит” за допомогу в затриманні розбійника, який напав на школярку. Сьогодні боєць зі своєю донькою Євгенією завітали до ГУ Нацполіції в Хмельницькій області. Відзнаку захиснику вручив заступник начальника управління Андрій Чайковський.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, розбійний напад на 10-річну дівчинку стався 7 жовтня в одній із місцевих багатоповерхівок. Тоді з дитиною до ліфта зайшов невідомий і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, відібрав у неї мобільний телефон. А коли він вибіг на вулицю, дівчинка побігла за ним та стала кликати на допомогу. На крики відгукнувся сусід.

Дитину почув сусід Дмитро, який через поранення нещодавно повернувся із зони бойових дій і зараз проходить лікування. Чоловік затримав зловмисника та забрав у нього викрадений телефон. Проте підозрюваний вирвався та почав тікати”, – розповіли в поліції.

Військовослужбовець через біль у нозі не зміг наздогнати кривдника дитини та викликав поліцію. А ті вже за кілька годин розшукала і затримала нападника.

Не бачу у своєму вчинкові нічого особливого. Думаю, на моєму місці так вчинив би кожен”, — скромно каже Дмитро Півень.

У свою чергу Андрій Чайковський щиро подякував військовому за проявлену мужність під час припинення кримінального правопорушення, а юній Євгенії, яка, до речі, є одноліткою потерпілої, вручив дитячий символ поліції Хмельниччини — Славка Хоробрика.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм