Хмельницький закупить на 100 млн грн військових облігацій та виділить додаткові кошти для бійців

Економіка

На черговому засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради ухвалено понад пів сотні рішень, серед яких — виділення чергового мільйонного траншу з бюджету на потреби війська та бійців добровольчих формувань.

Як повідомив у відеозверненні міський голова Олександр Симчишин, вирішили виділити 2 400 000 гривень для військових, зокрема, на придбання мініекскаваторів, ретранслятора “Моторолла” з радіостанціями та засобами зв’язку, літнього одягу і взуття. Також виділили кошти на ремонти автомобілів та оновлення матеріально-технічної бази діючих військових частин.

Крім того, уповноважили фінансове управління на розміщення коштів під державні військові облігації.

Плануємо на 100 000 000 гривень придбати державні військові облігації. Кошти можуть використовуватися винятково на підтримку української армії і це буде ще один наш внесок для війська. А натомість, розмістивши ці кошти під військові облігації при наявній обліковій ставці НБУ, ми зможемо заробити для міського бюджету орієнтовно 5-6 000 000 гривень”, – сказав Олександр Симчишин.

За його словами, передали у безоплатне користування військовим мобільний стоматкабінет, який надаватиме послуги в тому числі і на позиціях ракетної бригади. А ще традиційно виділили матеріальну допомогу для 325 хмельничан на суму 1 154 000 гривень, серед яких 300 хмельничан – членів добровольчих об’єднань. Таку допомогу отримують уже 525 членів ДФТГ Хмельницького.

Ми за менше, ніж сто днів, виділили для війська загалом понад 25 000 000 гривень – це прямі кошти і тільки бюджетні, бо, крім бюджетних коштів, ми працюємо і з власними, і благодійників, меценатів, волонтерів, усі хмельничани долучаються, за що велика вдячність”, – наголосив мер.

Він додав, що з-поміж інших питань на виконкомі визначили роботу й пришкільних таборів при ДЮСШ. Планується тут прийняти  більше 300 дітей. Ще запустили оздоровчий табір “Прибузький” на базі навчальних закладів для близько 220 діток.

Затвердили й дизайн-код вулиці Подільська, наступною буде Кам`янецька, що дає, за словами міського голови, можливість впорядковувати питання вивісок, фасадів, збереження історичних будівель. Затвердили й рішення конкурсного комітету з автобусних перевезень у межах сіл громади Малашівці, Водички, Олешин, Іванківці.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм