Кам’янецька влада фіксує численні скарги на здорожчання харчів та житла

Кам’янець-Подільський є другим містом на Хмельниччині після обласного центру за кількістю прийнятих на проживання вимушених переселенців та наданої гуманітарної допомоги постраждалим регіонам. Саме на цю тему місцева влада фіксує останнім часом все більше скарг.

За оперативною інформацією міського штабу, офіційну процедуру реєстрації в Кам’янець-Подільській громаді пройшли вже більше 14 000 осіб. Лише за останню добу місто прийняло 250 людей. Очікують також на централізовані евакуаційні потяги з вимушеними переселенцями.

Питаннями їх розселення займаються волонтери та спеціальні пункти (ЗОШ №15, №16 та №3). Тут безкоштовно розселяють людей і забезпечують дворазовим харчуванням. А далі волонтери допоможуть віднайти, за наявності, інше житло. Водночас є чимало нарікань на місцевих агентів з нерухомості, які, користуючись дефіцитом помешкань, намагаються нажитися.

«Один із останніх прикладів, коли евакуйована сім’я зняла в Кам’янці через ріелтора квартиру за 20 000 гривень у місяць із доплатою в 5 000 самому посереднику. Люди хотіли якнайшвидше вирватися з пекла, врятуватися від жахіть війни, а потрапили на недобросовісного агента. Ще й саме житло виявилося не таким, як про нього розповідали», – зазначають у міськраді.

Крім того, надходять численні скарги щодо росту цін на продукти харчування. Цими питаннями, зауважують в міськраді, займається підрозділ з контролю цін Держпродспоживслужби (067 384 6327). А міський голова дав доручення відповідним службам перевіряти кожну таку скаргу і безпосередньо повідомляти про факти зловживання військову адміністрацію для прийняття рішень.

Нагадаємо, підприємцям на Хмельниччині заборонили підвищувати ціни на соціально значущі продукти харчування, а в Красилові створять реєстр магазинів, які наживаються на війні.  Мер Хмельницького пригрозив вилучати квартири через спекуляцію з орендою.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм