Керуючий єпархією ПЦУ призначив настоятелів на Шепетівщині і підписав угоду з колонією

Суспільство

Днями єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло з архіпастирським візитом відвідав на Шепетівщині ряд парафій, які нещодавно, за рішенням громад, виявили бажання долучитися до Помісної Православної Церкви України.

У співслужінні духовенства він завершив молебні за Україну, змінив Антимінс у храмах та своїми указами призначив настоятелями парафій в таких населених пунктах:

село Коськів (Ленковецької територіальної громади) – храм Успіння Пресвятої Богородиці, призначено настоятелем парафії протоієрея Андрія Ковальчука,

село Ленківці – храм святого Архістратига Божого Михаїла, призначено настоятелем парафії протоієрея Андрія Ковальчука,

село Судилків – храм святого Архістратига Божого Михаїла, призначено настоятелем парафії протоієрея Сергія Скоробагатого.

Також в рамках відвідин між Управлінням Хмельницької єпархії ПЦУ та державною установою «Шепетівська виправна колонія (№98)» підписано угоду про співпрацю.

Ця угода є вкрай важливою, оскільки стосується проблеми нашого суспільства, а сучасний етап існування українського соціуму характеризується високим рівнем злочинності та застосуванням позбавлення волі як засобу боротьби з нею. Покращити ситуацію щодо ресоціалізаційної роботи в установах виконання покарань може більш активне залучення Церкви, яка здатна ефективно впливати на морально-етичний комплекс особистості засудженого, надавати йому духовну опіку. Це також зумовлено значною кількістю засуджених, які потребують духовної підтримки”, – йдеться на офіційній сторінці єпархії.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм