Конституційний суд роз’яснить можливість покарання Зеленського за каву в Хмельницькому під час карантину

Суспільство

Пленум Верховного Суду просить Конституційний Суд офіційно роз’яснити частину 1 статті 105 Конституції Украіни в аспекті можливого притягнення президента до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного порушення під час виконання повноважень.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на постанову Верховного Суду, ухвалену сьогодні, 18 вересня.

Зокрема, зазначається, що за спрямування конституційного подання проголосували 144 судді, присутніх на пленумі, двоє суддів були проти.

Нагадаємо, йдеться про можливе притягнення президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності за те, що він 3 червня під час візиту до Хмельницького разом із делегацією пив каву у місцевому кафе. Заклад, згідно з постановою Кабміну, не мав права приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня.  

10 червня працівники поліції склали протоколи на власника кафе та віп-відвідувачів, включно з президентом.

22 червня Хмельницький міськрайонний суд звернувся до Верховного суду з проханням скликати пленум, щоб вирішити, чи потрібно звертатися до Конституційного суду щодо офіційного тлумачення частини 1 статті 105 Конституції України («Президент України користується правом недоторканості на час виконання повноважень»).

 

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм