Майже удвічі збільшать кількість місць для проведення мультипредметного тесту на Хмельниччині

Освіта

У Хмельницькій ОВА обговорили проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). Торік його запровадили вперше через війну. У 2023-ому питання безпеки під час тестування також залишається пріоритетним.

За словами директорки Департаменту освіти та науки ОВА Дарії Басюк, минулого року для потреб абітурієнтів на Хмельниччині було створено 15 тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ) на базі закладів загальної середньої освіти в 5-ти населених пунктах. Цьогоріч, з урахуванням попереднього досвіду, кількість ТЕЦ вирішено збільшити до 26.

Кількість зареєстрованих учасників в області також зросла. Якщо у минулому році їх було 8 345, то в поточному – 10 796 осіб.

Щодо безпекових заходів під час проведення мультипредметного тесту, то у приміщенні екзаменаційного центру або ж поруч функціонуватиме укриття. Сховище повинно бути таким, аби забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії тестування та працівників. Також там, де проходитимуть тестування діти з особливими потребами, за необхідності буде медичний працівник.

В ОВА зауважили, що у 2023 році передбачено проведення додаткової сесії НМТ. Крім того, тестування можна пройти і за кордоном, попередньо зазначивши про це при реєстрації.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм