Мешканці Хмельниччини поповнюють банк донорської крові

Здоров‘я

Всесвітній день донора крові, який відзначають 14 червня, це можливість закликати людей до надання посильної допомоги тим, хто її потребує. Для українських медзакладів в період війни донорська кров надзвичайно важлива. Щорічно у Хмельницький обласний центр крові здають життєдайну рідину до 20 000 жителів регіону. Сьогодні вони продовжують долучатися до цієї благородної місії.

Закликав “відчути себе героєм і врятувати комусь життя” начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, який сам не раз ставав донором.

Це абсолютно безболісно та навіть корисно. А тому пропоную відсвяткувати цей день походом до станції переливання крові. Найближчу до вас адресу шукайте тут: https://www.donor.ua/centers. Усім тим, хто хоч раз ставав донором крові, хочу сказати щире “Дякую!”, – повідомив очільник ОВА на своїй сторінці у Facebook.

В цей день працівники Теруправління ДБР у Хмельницькому здали близько 12 літрів крові на потреби Збройних Сил України. За інформацією пресслужби, до акції долучились 26 правоохоронців з усіх регіонів, на які поширює свою діяльність Теруправління, а саме Житомира, Рівного, Вінниці, Чернівців та Хмельницького. Більшість співробітників є донорами на постійній основі.

Підтримка воїнів сьогодні необхідна як ніколи, і донорська кров, як важливий стратегічний запас, відіграє в цьому чималу роль. Адже в умовах збройної агресії вона рятуватиме поранених військових, які захищають наші життя ціною власного”, – переконані в установі.

Близько п’ятисот працівників Хмельницької АЕС регулярно роблять свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів. Загалом, у Нетішині 112 почесних донорів, йдеться в повідомленні атомної станції.

Що необхідно знати, аби стати донором?

Донором може бути кожна здорова доросла людина. Не допускаються до здавання крові особи, які страждають гострими і хронічними захворюваннями. Крім медичних показань до донорства не допускаються особи, які перебувають на обліку в наркологічному, шкірно-венерологічному і туберкульозному диспансерах.

Більшість людей можуть здавати кров, якщо вони: 

  • Почуваються добре та мають бажання допомогти хворій людині.
  • Не мають протипоказань до донорства.
  • Віком від 18 до 60 років.
  • Вагою від 50 кілограмів.
  • Мають паспорт громадянина України.

Хмельницький обласний центр служби крові (вулиця Григорія Сковороди, 29) працює: понеділок-п’ятниця з 8:00 по 14:00; субота – з 8:00 по 12:00; неділя – вихідний.

Нагадаємо, через нестачу донорської крові на Хмельниччині запустили мобільну лабораторію.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм