Мутований штам «Дельта» та 33 летальних випадки: Хмельниччина впритул наблизилась до «червоної» епідзони

Здоров‘я

Хмельницька область три доби поспіль перевищує показники виявлення нових випадків захворювання коронавірусом та рівень госпіталізації. А завантаженість «ковідних» ліжкомісць із киснем зросла за добу на 3,2% (наразі становить 69,3%). А це критично наближає регіон до «червоної» зони епіднебезпеки.

Такі оперативні дані оприлюднено на сайті Міністерства охорони здоров’я.

За оновленою статистикою, на Хмельниччині виявлено 415 нових випадків захворювання на COVID-19, натомість одужали ще 408 осіб. Водночас, МОЗ повідомляє про 33 летальних випадки в Хмельницькій області за останню добу внаслідок коронавірусу, активних хворих – 12 562 осіб.

Також, в сусідніх із Хмельниччиною областях підтверджено випадки зараження мутацією штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта», яку вперше виявили у Великобританії. Про це учора, 25 жовтня, в ефірі каналу ICTV заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«У п’ятницю наші науковці закінчили дослідження, і ми маємо підтвердження, що мутація «Дельти», яка почалася з Великобританії, сьогодні вже є на території нашої країни. Більш того, я можу назвати зараз міста, де її найбільше виявили. Це місто Лева [Львів], Тернопіль, це наша Західна Україна. Більш того, вона починає «залазити» в Київ», – сказав посадовець.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм