Музей-заповідник у Кам’янці збільшив вартість окремих платних послуг

Культура

Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник підняв ціни на платні послуги в окремих об’єктах.

Таке рішення сьогодні, 18 лютого, підтримали на виконкомі міської ради.

Як зазначено в проєкті рішення, піднялася вартість чотирьох послуг, одна з яких – організація весільної церемонії «Шлюб за добу».

«Вона була започаткована в місті чотири роки тому і тоді її вартість становила 90 гривень. У 2019 році – підняли до 300 гривень. Послуга виявилася дуже популярною, до міста з’їжджалися люди з усієї України, навіть в умовах карантину», – йдеться у повідомленні міської ради.

На переконання членів виконавчого комітету, діюча вартість церемонії  є несправедливо низькою для такого потужного історичного міста Кам’янець-Подільський. Тож рішення підтримали з перспективою в подальшому збільшити цю суму.

І тепер музей пропонує встановити ціну «Шлюбу за добу» до 500 гривень, зауважуючи, що в інших містах така послуга коштує більше у декілька разів (до прикладу, в Києві – 3 000 гривень, у Хмельницькому – 2 400, у Львові –1300).

Також підтримали і збільшення вартості вхідного квитка в Галерею мистецтв та Ратушу – із 25 до 40 гривень за дорослого.

«У ці об’єкти музею вкладаються великі кошти, вони наповнені витворами мистецтва, там виставлено по декілька сотень різних експонатів. Тому таке рішення є цілком обґрунтованим. Вартість екскурсійного обслуговування становитиме 200 гривень», – каже заступниця директора державного історичного музею-заповідника Тетяна Карпова.

Детальніше про вартість інших послуг можна ознайомитися ТУТ.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм