На березі Дністра ліквідували масштабну пожежу (ФОТО)

Надзвичайні події

Суха трава за межами селища Велика Слобода Кам’янець-Подільського району загорілася вчора, 11 квітня, близько 15 години.

Бійці чергового відділення 5-ої державної пожежно-рятувальної частини, отримавши виклик, одразу виїхали на місце події.

«По прибуттю рятувальники встановили, що пожежа виникла на відкритій території та через сильний вітер набула великих масштабів.  Вогнем знищено суху траву на площі 4,2 гектара», – йдеться в повідомленні ГУ ДСНС в Хмельницькій області.

Зазначається, що внаслідок пожежі загиблих та постраждалих немає.

Крім того, на Кам’янеччині гасили загоряння трави поза межами села Лісківці.

Загалом, за даними ГУ ДСНС в області, упродовж минулої доби на Хмельниччині зафіксовано два десятка пожеж в екосистемах, внаслідок яких вигоріло понад 22 гектари сухої трави.

Так, горіли сухостої у селах Зайчики та Користова (Волочищина), в селах Калинівка, Доброгорща та Гвардійському (Хмельницький район), в Іванківцях на Городоччині,  Малому Жванчику на Дунаєвеччині, в селах Вовковинці, Черешенька та Шарки на Деражнянщині, поблизу Григорівки (Старокостянтинівщина), у Лисогірці на Чемеровеччині, в Прикордонній Улашанівці (Славутчина), Слобідці Красилівській на Красилівщині, в селі Кіпченці (Полонщина), у Волиці на Теофіпольщині, в містах Ізяслав та Хмельницький (неподалік проїзду Банковий).

«До гасіння залучалися 72 чоловіки особового складу на 24 одиницях пожежно-рятувальної техніки, а також 7 місцевих пожежних команд. Загоряння виникли переважно через необережне поводження з вогнем», – зауважили в ДСНС.

Рятувальники вкотре застерігають:  Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій» заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

За спалювання сухої трави та листя передбачено штраф до 153 тисяч гривень. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в’язниці.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм