На Чемеровеччині оштрафовано пенсіонерку за жорстоке поводження із собакою, яка з’їла курку

Суспільство

Чемеровецький районний суд визнав 72-річну місцеву мешканку винною у жорсткому поводженні з твариною (частина 1 статті 89 КУпАП) та наклав на неї адміністративне стягнення – 3400 гривень штрафу. Крім того, у неї конфіскують скривджену собаку.

Як повідомляють в Хмельницькому апеляційному суді, 9 травня цього року в селі Вільхівці жінка побила палкою свого собаку, завдавши йому болю. На відео, яке оглянув суд, тварина була з видимими саднами, зачинена у коморі без води та їжі.

У судовому засіданні свій вчинок власниця пса пояснила тим, що так покарала його за з’їдену курку.

«Враховуючи суспільну небезпеку та характер скоєного правопорушення, особу порушниці, ступінь її вини та майновий стан, похилий вік, суд вважає за необхідне застосувати відносно (неї) адміністративне стягнення, передбачене ст. 27 КУпАП, у межах санкції ч. 1 ст. 89 КУпАП у виді штрафу з конфіскацією тварини», – ідеться в постанові суду.

Зауважимо, що постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Нагадаємо, на Хмельниччині суд конфіскував у власника собаку, яка покусала перехожу. 

ДОВІДКОВО: Стаття  89 КУпАП визначає, що жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм