На Чемеровеччині затримано чоловіка, який погрожував убити ексдружину і підпалив її автівку (ФОТО)

Кримінал

Подія сталася вчора, 1 лютого, близько 19 години в селі Залісся, що на Чемеровеччині. Зловмисник, озброївшись сокирою, прийшов на господарство до своєї колишньої дружини і почав погрожувати розправою.

За інформацією СК ГУ Нацполіції Хмельниччини, він сокирою розбив вікно в автомобілі «Део», що належить потерпілій, і вкинув у салон запалений сірник, від чого автівка вмить зайнялась.

Тим часом жінка разом з рідними зачинилась всередині будинку, проте це не зупиняло зловмисника — він почав сокирою бити вікна і рубати двері.

На виклик потерпілої оперативно прибули пожежники та поліцейські. Працівники ДСНС загасили автомобіль. Вогонь не встиг перекинутись на прилеглі споруди..

«Правоохоронці затримали 58-річного зловмисника на місці події. Чоловік перебував у стані сп’яніння: перевірка показала 1,3 проміле алкоголю. До речі, він раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень і тільки в листопаді минулого року звільнився із місць позбавлення волі», – зазначили в поліції.

Тепер йому знову може загрожувати до 10 років ув’язнення за скоєне. Слідчі вже оголосили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) та ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм