На Хмельниччині 25-річному «лікареві», який ошукав пенсіонерок, загрожує в’язниця

Кримінал

Зловмисник діяв за поширеною схемою: разом зі спільником  телефонував потерпілим та повідомляв, що їхні онуки потрапили в ДТП. Стривожежі бабусі, «рятуючи» рідних, віддавали шахраям усі свої заощадження. Загальна сума збитку становить більше 100 тисяч гривень.

Афериста правоохоронцям вдалося затримати після того, як він ошукав 81-річну жительку селища Антоніни Хмельницького району,  повідомляють в секторі комунікаціі поліції Хмельниччини.

До потерпілої 24 жовтня зателефонував невідомий чоловік. Представившись лікарем, повідомив, що її внук потрапив в аварію і терміново потребує дороговартісної операції. Рознервувавшись, пенсіонерка одразу назвала незнайомцю адресу свого проживання. А коли той приїхав, віддала 2 000 доларів начебто на лікування онука. 

Через деякий час, зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції. Правоохоронці провели низку слідчо-оперативних дій та з’ясували, що ймовірний правопорушник пересувався на автомобілі «Мазда». Упродовж години встановили його особу і затримали. Ним виявився 25-річний уродженець Донеччини.

«Під час розслідування поліцейські встановили, що зловмисник у вересні за такою ж схемою ошукав ще одну пенсіонерку зі Старокостянтинова», – зазначили у ГУНП в області.

Додали, що обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України вже скеровано до суду. Йому може загрожувати обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 3 років. Особу його  спільника встановлюють в межах окремого кримінального провадження.

Нагадаємо, псевдолікар виманив у хмельничанки 800 доларів і 7 000 гривень. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм