На Хмельниччині активно реєструють земельні ділянки

Суспільство

Упродовж січня цього року до державних кадастрових реєстраторів Хмельницької області звернулося 7 384 громадянина з питань ведення земельного кадастру. Понад половину з них – з приводу реєстрації ділянки.

Як зазначають Держгеокадастрі, на Хмельниччині найбільш запитуваними послугами є надання витягів із Державного земельного кадастру та реєстрація земельних ділянок.

Лише за перший місяць року землевпорядні служби зареєстрували в регіоні 3 923 земельні ділянки. Найбільшу кількість наділів внесли до кадастру у Хмельницькому районі та місті Хмельницький – 381, на Дунаєвеччині – 294 і Кам’янеччині – 292.

Також за цей період землевпорядники області видали 2 148 витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найактивніше таку інформацію запитували у Хмельницькому районі та місті Хмельницький – 381 і в Кам’янець-Подільському районі – 190.

Органи земельних ресурсів надають такі послуги через ЦНАПи, утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набувають чинності зміни до законодавства, які відміняють мораторій на розпорядження землями приватної власності та встановлюють вимоги до покупців земель.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм