На Хмельниччині через негоду можливе підняття рівня води у річках

Надзвичайні події

На Хмельниччині з понеділка не вщухає дощова погода. Вона вже встигла завдати клопоту населенню, надзвичайникам та електрикам. Існує загроза й підняття рівня води у річках. 

Внаслідок поривів вітру і грози на 7 годину ранку сьогодні, 21 липня, спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач, знеструмивши 37 населених пунктів у Хмельницькій області. Про це йдеться в оперативній інформації ДСНС України.

А рятувальникам Хмельниччини упродовж двох діб довелося п’ять разів виїжджати на прибирання повалених негодою дерев.

«Фахівці Служби порятунку розпилили повалені дерева та прибрали їх з проїжджих частин поблизу села Сушівці Білогірської тергромади, села Ташки Улашанівської тергромади, села Гуків Кам’янець-Подільського району, а також у селах Хоминці та Гелетинці Хмельницького району», – зазначили в ГУ ДСНС області.

Крім того, в одному з приватних домогосподарств села Новий Світ, що в Хмельницькому районі, від удару блискавки загорілась господарська споруда. Вогняна «гостя» спалила близько 20 квадратів приміщення, проте далі ій розійтись не дали бійці пожежно-рятувального підрозділу.


Також метеорологи попереджають про підняття води у річках Хмельницької, Вінницької та Тернопільської областей через рясні дощі. Тут вода може піднятись на 0,5 – 1,5 метра. Місцями можливі затоплення заплавів та сільськогосподарських угідь. Рівень небезпеки оцінили як ІІ – помаранчевий.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм