На Хмельниччині оштрафували чоловіка, який уночі був на вулиці без документів

Суспільство

Волочиський районний суд оштрафував на 17 тисяч гривень чоловіка, який всупереч карантинним вимогам перебував на вулиці без документів.

Про це свідчить постанова суду від 7 червня.

За матеріалами справи, порушник 28 квітня, будучи близько 01:30 в селищі Війтівці на вулиці Миру, не мав при собі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи його спеціальний статус, чим порушив постанову Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020.

В судове засідання чоловік не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Жодних заяв чи клопотань до суду не направляв.

«Його винуватість доводиться обставинами, викладеними в протоколі про адміністративне правопорушення та відеозаписом», – зазначено в постанові.

Крім того, встановлено й інші обставини, які характеризують чоловіка негативно. Зокрема, в момент вчинення порушення правил карантину людей, він  перебував під адміністративним наглядом, оскільки попередніми рішеннями суду його було визнано винним у дрібному хуліганстві та порушенні правил адміннагляду.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що обвинувачений вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 44-3 КУпАП., тож застосував до нього стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також стягнув із винуватого на користь держави 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському оштрафували продавчиню, яку власники магазину змусили працювати в локдаун. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм