На Хмельниччині прокуратура оскаржує результати публічної закупівлі на суму 12,7 млн грн

Кримінал

Хмельницька обласна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору про закупівлю робіт з ремонту даху та покрівлі гуртожитку ДУ «Замкова виправна колонія». Установа розташована в місті Ізяслав Хмельницької області і є пам’яткою архітектури національного значення.

«Встановлено, що до публічної закупівлі допущено учасника, який не отримав відповідних документів, які надають дозвіл на проведення реставраційних робіт на об’єкті культурної спадщини. За таких обставин, пропозиція підлягає відхиленню. Натомість, не дивлячись на порушення, з учасником укладено договір на виконання ремонтно-реставраційних робіт, вартість яких перевищує 12 000 000 гривень», – пояснили у прокуратурі

Реагуючи на виявлені порушення, прокурори звернулись до суду з вимогою визнати рішення про визначення переможця та укладений із ним договір недійсними.

Позов розглянуть у Господарському суді Хмельницької області.

Додамо, що за інформацією системи Prozorro, переможцем процедури, з яким укладено договір на зазначені роботи, є вінницьке  ТОВ “МП ЮЛІЯ” з ціновою пропозицією 12 760 777 гривень. На порушення за результатами закупівлі вказували зокрема й фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм