На Хмельниччині у разі посилення карантину працюватимуть лише школи з вакцинованими педагогами

Здоров‘я

У разі переходу із «зеленої» зони епіднебезпеки в «жовту» чи інші, у Хмельницькій області працюватимуть лише ті навчальні заклади, які мають  мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

Такі зміни до «карантинної» постанови ухвалив Кабінет Міністрів напередодні, 28 липня.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, ця новація  є однією з важливих у роботі усіх типів навчальних закладів в умовах карантину.

«В разі потрапляння у «жовту», «помаранчеву» чи «червону» зони, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Важливо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя і навчання», – сказав очільник МОЗу.

Наразі Хмельниччина, як і всі регіони України, перебуває в «зеленій» зоні епіднебезпеки. В області щоденно працює 6 центрів масової вакцинації, де щеплення можуть отримати всі охочі.

Станом на сьогодні, 29 липня, 161 555 мешканців області вакциновано проти COVID-19. З них 103 022 щеплено першою дозою (28 590 – AstraZeneca, 36 244 – Pfizer, 25 904 – CoronaVac, 12 284 – Moderna). Другу дозу вакцини отримали 58 533 подолян (22 408 – AstraZeneca, 21 386 – Pfizer, 14 738 – CoronaVac та 1 особа – Moderna).

Стосовно працівників дитсадків, шкіл і вишів, то, як наголосив Віктор Ляшко, іх вакцинація відбуватиметься організовано, мобільними бригадами з імунізації. Керівники закладів формують і подають до профільних управлінь списки бажаючих вакцинуватись. А ті в свою чергу інформують про це підрозділи охорони здоров’я. Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти про дату і час, коли мобільна бригада приїде до закладу для щеплення колективу.

Як повідомив сьогодні на брифінгу заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, в обласному центрі уже вакциновано 50% вчителів і працівників педагогічних закладів.

Статистика щодо захворювання: за даними Хмельницької ОДА, із початку пандемії у 89 206 мешканців краю підтверджено коронавірусне захворювання (21 випадок – минулої доби). З них 87 125 одужали від хвороби, 1 892 померли (2 летальні випадки зареєстровано упродовж минулої доби).

На лікуванні, перебуває 189 осіб, в тому числі 46 лікується стаціонарно. Завантаженість ліжкомісць із киснем становить 5,2%.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм