На Хмельниччині встановлено аграрний рекорд (ІНФОГРАФІКА)

Економіка

У 2020 році Хмельницька область здивувала аграрним рекордом: сільгоспвиробники посіяли найбільшу в Україні площу бобових культур.

Про це повідомили на порталі «Слово і діло». Аналітики видання дослідили, якими досягненнями торік відзначилась кожна область: де дисципліновано виплачують зарплату, де найшвидше тестують на коронавірус, у якому регіоні збудували найбільше доріг, а де найбільше зібрали урожаю.

Хмельниччина, за даними порталу, стала рекордсменом із найбільших посівних площ під сою – 131 тисяча 500 гектарів, та квасолю – 6 тисяч 400 гектарів.

За інформацією Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької ОДА, відповідно до рейтингу регіонів за підсумками діяльності агропромислового комплексу, який оприлюднило Мінекономіки, Хмельницька область посідає перші місця в Україні за виробництвом сої та кількістю великої рогатої худоби.

Зауважимо, що в 2019 році область відзначилася декількома рекордами. Зокрема тим, що на ремонт доріг було використано майже всі виділені кошти Дорожнього фонду – 98,4%. Тоді ж на Хмельниччині зібрали найбільше сої і плодово-ягідних культур. А ще область здивувала найбільшою в державі кількістю старост в місцевих ОТГ – 331 особа.

З рекордами інших регіонів можна ознайомитися на інфографіці нижче.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм