На Хмельниччині викрито двох посадовців поліції, які вимагали 10 тисяч доларів США (ФОТО)

Кримінал

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито начальників двох підрозділів кримінальної поліції Хмельницького райуправління поліції.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької обласноі прокуратури.

За даними слідства, спільники вимагали 10 тисяч доларів США у дружини фігуранта кримінальних проваджень. За ці кошти вони обіцяли сприяти у його непритягненні до кримінальної відповідальності.

«Після одержання цієї суми їх затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів», – зазначили в установі.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з її вимаганням) та обрання затриманим запобіжного заходу.

Операція із викриття зловмисників проводилася за сприяння керівництва ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Досудове розслідування здійснюють  слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, на Хмельниччині викрито злочинну групу з підробки довідок  про COVID-19 та дипломів про освіту

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм