На Хмельниччині викрито схему викрадення і продажу комплектуючих до військової авіатехніки

Кримінал

Контррозвідники Служби безпеки України блокували на Хмельниччині викрадення і реалізацію військового майна. Організатори діяли на замовлення комерційних структур, які продавали продукцію на державні підприємства оборонно-промислового комплексу та за кордон.

За версією слідства, як повідомляє пресслужба СБУ, військовослужбовець однієї з частин впродовж тривалого часу викрадав зі складів комплектуючі до військової авіаційної техніки. Продукцію він передавав спільникам для збуту замовникам.

«У ході проведення обшуків у домоволодінні зловмисника правоохоронці виявили і вилучили майже 120 виробів, підготовлених до відправки замовникам», – зазначили в СБУ.

Уточнили, що серед них:
-блоки до радіолокатора переднього огляду «Оріон-А» (входить до складу прицільно-навігаційного комплексу ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літаки Су-24);
-блоки до цифрового радіолокаційного комплексу «Орбіта», (входить до ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літак Су-24);
-блоки до станції попередження опромінювання літака ракетами Л-006 «Липа»;
-комплект випромінювача «ДІСС-7»;
-насоси і компоненти до них паливної системи двигунів типу АЛ-21Ф літаків Су-24М (МР) та МіГ-23Б.

Наразі встановлюють вартість завданих державі збитків та усіх осіб, причетних до вчинення незаконних дій. Зловмиснику повідомлено про підозру за ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались спільно з ТУ ДБР, розташованим у Хмельницькому, за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Нагадаємо, на Хмельниччині засуджено начальника радіостанції за викрадення військового майна і дезертирство

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм