На Хмельниччині за COVID-сертифікат лікар і пособник вимагали по 5 тисяч гривень, – прокуратура

Здоров‘я

На Хмельниччині на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за «ковід»-сертифікати викрито медика і його пособника (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).  Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури. 

За даними слідства, лікарем-травматологом закладу охорони здоров’я налагоджено схему систематичного отримання через спільника коштів за внесення недостовірних відомостей до електронних медичних карток пацієнтів про вакцинацію від COVІD-19. Це давало можливість отримати відповідні сертифікати.

«Вартість такої послуги оцінювали у 5 тисяч гривень», – зазначили в прокуратурі.

Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Як повідомили в секторі комунікації поліції Хмельниччини, за місцем роботи медпрацівника, крім суми хабаря, правоохоронці вилучили 12 тисяч доларів, походження яких встановлюється.

Нагадаємо, на Хмельниччині медики сфальсифікували дані про щеплення від COVID-19. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм