На Хмельниччині заборонено масові заходи, – ОВА

Суспільство

На території Хмельниччини заборонено проведення масових заходів. Про це свідчить відповідний спільний наказ начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія та начальника Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимира Возного від 14 вересня.

У документі зазначається, що з метою забезпечення безпеки громадян та порядку в області, враховуючи протокол засідання ради оборони Хмельницької області від 12 вересня:

Заборонити проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів, крім релігійних заходів у приміщенні культових споруд та прилеглих до них територій (за умови забезпечення можливості укриття усіх учасників на випадок оголошення про загрозу виникнення небезпечних ситуацій, зокрема отримання сигналу “Повітряна тривога”), проведення поховальних ритуалів, а також заходів, пов’язаних із вшануванням загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України”.

Головне управління Нацполіції в області у межах повноважень має забезпечити дотримання громадського порядку на реалізацію цього наказу.

А для отримання дозволу на проведення масового заходу начальники Хмельницької, Кам’янець-Подільської, Шепетівської районних військових адміністрацій, не пізніше 10-денного терміну до дати його проведення, мають направити обґрунтовані звернення до Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА з метою його подальшого розгляду на засіданні Ради оборони.

Згодом у Департаменті інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА уточнили, що заборона поширюється на масові заходи в громадських місцях і вулицях. Інші заходи, наприклад, у театрі чи філармонії, в закладах громадського харчування дозволено, звісно ж із дотриманням режиму комендантської години.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм