На Хмельниччині звільнили від покарання водія швидкої, обвинуваченого у ДТП

Надзвичайні події

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду закрито кримінальне провадження за обвинуваченням водія швидкої у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості (статті 286 КК України). Його звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням із потерпілим.

Про це йдеться в повідомленні міськрайонного суду.

За матеріалами справи, водій швидкої медичної допомоги, обвинувачується в тому, що він 22 вересня 2020 року, керуючи спеціалізованим легковим автомобілем марки «ГАЗ» без увімкнених проблискових маяків, рухаючись на перехресті по головній дорозі в місті Шепетівка та здійснюючи маневр – поворот ліворуч з головної дороги на другорядну, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху, не надав дорогу транспортному засобу, що рухався по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку, почав поворот ліворуч, під час чого допустив зустрічне перехресне зіткнення із передньою частиною мотоцикла марки «Musstang».

Фото зі сторінки у ФБ Шепетівського райуправління поліції

Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад  здоров’я.

«Обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро покаявся, відшкодував потерпілому шкоду, завдану злочином. Також із нього на користь держави стягнуто витрати за проведення експертиз в загальній сумі 11 539,17 гривні», – зазначили в суді.

Додали, ухвала законної сили ще не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм