На Хмельниччині з’явилися мобільні бригади допомоги постраждалим від насильства

Суспільство

Хмельницький – одне з 12-ти міст України, де запрацювали мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. У кожному з міст їх по дві. Створені вони за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, у координації з Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерство соціальної політики України.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Мобільні бригади Хмельницького надаватимуть допомогу постраждалим від насильства, та внутрішньо переміщеним особам, які вимушено залишили зони бойових дій.  До складу кожної з них входять два фахівці/-чині (психолог/-иня і соціальний/-а працівник/-ця), а також водій з автомобілем.

Що роблять мобільні бригади?

– надають психологічну допомогу постраждалим;

– реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання;

– інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг;

– роз’яснюють постраждалим особам їхні прав та можливості отримання допомоги, тощо.

Контакти мобільних бригад у Хмельницькому: (096) 019 36 47 та (050) 019 36 47. Консультації можна отримати щодня з 9.00 по 21.00.

Також зазначається, що запуск та подальша робота мобільних бригад реалізовані завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund) та у партнерстві з місцевими органами влади і виконавчими партнерами ГО «Віра, Надія, Любов», благодійними фондами «Посмішка ЮА», «Ініціатива» та «Butterfly».

Нагадаємо, на Хмельниччині відкрили Центр надання безкоштовної психологічної підтримки.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм