На Хмельниччину продовжують прибувати евакуаційні потяги з Херсона, – ОВА

Суспільство

На Хмельниччину продовжують прибувати безкоштовні евакуаційні потяги зі звільненого Херсона. Такою можливістю, аби врятуватися від зимових холодів, на сьогодні скористалися вже 196 херсонців.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр`єв.

За його словами, після прибуття на Хмельниччину всім евакуйованим допомагають з оформленням довідки внутрішньо переміщеної особи, а також вони отримують державну грошову підтримку в розмірі 2 000 гривень на дорослого та 3 000 гривень на дітей і осіб із інвалідністю за державною програмою від Укрпошти.

Тимчасове житло жителям Херсона, які в рідному місті не мають тепла, світла й води, надають у підготовлених для цього школах та дитсадочках, подекуди є місця у гуртожитках та порожніх будинках у сільській місцевості різних громад Хмельниччини. Переселенців забезпечать гарячими стравами, якщо можливості готувати їжу самостійно не буде.

Виїхати з Херсона на зимовий період до Хмельниччини закликає і начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. За його словами, евакуаційних потяг вирушає щодня о 18 годині. Цим потягом можуть евакуюватися херсонці та мешканці прилеглих до міста тергромад. Для посадки необхідно зареєструватися на вокзалі заздалегідь.

Хмельниччина – пріоритетний напрямок, адже у цій області людей розселятимуть безкоштовно. Також для херсонців підготовлені продуктові набори від Хмельницької ОВА”, – зазначив Янушевич.

Додамо, що на пероні прибулих херсонців зустрічають хмельницькі рятувальники, які надають також і психологічну допомогу.

Нагадаємо, перший потяг із 73-ма евакуйованими херсонцями прибув на Хмельниччину 26 листопада

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм