На Хмельницькводоканалі виявлено фінансових порушень на 11,7 млн гривень

Економіка

Аудитори Хмельниччини виявили у діяльності КП «Хмельницькводоканал» фінансові порушення, які призвели до втрат на суму понад 11,7 мільйона гривень.

Про це в інтерв’ю «ХМ-ІНСАЙД» розповів Анатолій Марценюк, заступник начальника Західного офісу Державної аудиторської служби України (координатор Хмельницькоі області). 

«Перевірили період з січня 2017 року по квітень 2020-го. Установили, що на 6 мільйонів завищено вартість виконаних робіт підрядними організаціями під час введення в експлуатацію очисної станції. Крім того, виявлено факти не зарахування на спецрахунок 4,8 мільйона гривень. Ці гроші, замість інвестування у розвиток інфраструктури з надання послуг водопостачання і водовідведення, використано на покриття поточних витрат», – зазначив посадовець Держаудитслужби.

Додав, що «Хмельницькводоканал» торік використовував гроші зі спецрахунку на фінансування заходів, не передбачених інвестиційною програмою.

«Готуємо матеріали за результатами ревізії комунального підприємства до передачі правоохоронним органам», – сказав Анатолій Марценюк.

Про результати контрольних заходів на інших об’єктах комунальної власності та ще багато цікавих фактів читайте згодом в інтерв’ю Анатолія Марценюка для «ХМ-ІНСАЙД».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм