На Кам’янеччині судитимуть екс-голову села за заволодіння коштами на ремонті клубу

Економіка

Колишньому сільському голові інкримінують службове підроблення та зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки(ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України). Кам’янець-Подільська окружна прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нього.

За інформацією пресслужби обласної прокуратури, під час виконання робіт з ремонту приміщення сільського клубу вартістю понад 700 000 гривень, службовець підписав акти приймання та довідки про вартість виконаних будівельних робіт. При цьому достеменно знав, що в них були вказані неправдиві відомості – завищені обсяги фактично виконаних робіт та матеріалів.

Як наслідок, місцевому бюджету заподіяно шкоду на суму понад 250 000 гривень”, – зазначають в установі.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, судитимуть хмельницьку підприємицю, яка за 5500 доларів “відкату” обіцяла пришвидшити оформлення нерухомості.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм