На медзасоби для пільговиків у Хмельницькому виділено понад 4 млн грн

Здоров‘я

Пільгове забезпечення ліками та медичними засобами задекларованих осіб здійснює Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1. Для цього в громаді на поточний рік виділено 4 230 000 гривень. З них уже використано 1 137 000 гривень, інформує сайт міської ради.

Для отримання необхідних ліків або засобів клієнт має звернутися до свого сімейного лікаря за рецептом. Рецепти виписуються на ті лікарські засоби, які входять до Реєстру оптово-відпускних цін та протоколів лікування. Осібам з інвалідністю необхідно мати індивідуальну програму реабілітації, оформлену медико-соціальною експертною комісією (МСЕК).

Постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесеним до 1 та 2 категорій кошти на пільгове забезпечення виділяються управлінням праці та соціального захисту населення.

Від 2018 року надано 68 слухових апаратів, 5 глюкометрів з мовним виводом та 3 тонометри з мовним виводом. Заяви на отримання виробів медичного призначення до центру ПМСД подали 190 осіб”, – констатують в міськраді.

Додають, що з початком широкомасштабного вторгнення російських окупантів центр ПМСД №1 також почав отримувати гуманітарну допомогу. Її розподіляє управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради. Зокрема, впродовж останнього місяця отримали лікарські засоби та вироби медичного призначення для потребуючих, в тому числі для внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, в Хмельницькому запрацював пункт прокату засобів фізичної реабілітації.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм