На Південному Бузі викрили браконьєра з 250-метровою сіткою

Екологія

Сьогодні, 19 серпня, Хмельницький рибоохоронний патруль під час спільного рейду з працівниками водної та патрульної поліції викрили грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався на річці Південний Буг у селі Горбасів, що на Летичівщині.  

«Інспектори виявили порушника, який здійснював вилов риби з дерев’яного човна забороненим знаряддям – сіткою (250 метрів). У сітці була така риба: карась сріблястий – 160 екземплярів, судак – 2 екземпляра та короп – 5 екземпляра. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 5 270 гривень», – повідомили в рибоохоронному патрулі.

Зауважили, що оскільки в цьому випадку містилися ознаки кримінального правопорушення, то правоохоронці  відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області нагадують про  телефонну «гарячу лінію» (068) 384-98-10, на яку можна повідомляти про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту риби.

ДОВІДКОВО:
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 за №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить – 17 гривень, судака – 510 гривень, а коропа – 306 гривень.

Нагадаємо, у заказнику на Хмельниччині екологи виявили браконьєра з 3-кілометровою сіткою. 

(Фото Хмельницького рибоохоронного патруля)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм