На Старокостянтинівщині пильні сусіди “здали” чоловіка, який заліз у чужу хату

Кримінал

“Сусідська варта” – в дії. На Старокостянтинівщині свідки вчасно зупинили зловмисника, який проник у будинок їхньої сусідки. Тепер на нього чекає кримінальна відповідальність. 

Днями близько 20 години до поліції надійшло повідомлення про незаконне проникнення до приватного будинку в одному зі сіл Старокостянтинівської територіальної громади. На місце події негайно виїхали поліцейські, йдеться в інформації Хмельницького райуправління поліції.

Підозрюваний зайшов на територію домогосподарства 52-річної жінки. Чоловік цеглиною розбив вікно і заліз у середину будинку. Та, коли правопорушник побачив сусідів, які прибігли на шум, то утік”, – повідомляють в РУП.

Правоохоронці встановили його особу. Ним виявився 54-річний місцевий житель. Чоловік пояснив, що йшов дощ, і він вирішив перечекати негоду в чужому будинку.

Стосовно нього уже відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи) КК України і чоловікові вже оголошено про підозру. Санкція статті передбачає альтернативні види покарання, найсуворіше з яких – обмеження волі строком до 3 років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм