Нардеп Микола Тищенко на Хмельниччині обговорював із бізнесом і владою наповнення бюджету

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області відбулася робоча зустріч представників влади і бізнесу. Обговорювали одне зі стратегічних питань – сплату податків в умовах воєнного стану. Участь у зібранні взяв народний депутат України Микола Тищенко. Про це повідомили в пресслужбі ГУ ДПС в області.

На думку народного обранця, системній сплаті податків сприяє державна політика спрощення роботи бізнесу, зменшення податкового тиску, стимулювання економіки у військовий час. І Хмельниччина має необхідний потенціал та відповідні резерви для підтримки економічної боєздатності.

Саме завдяки податковим надходженням від бізнесу держава має можливість придбати  необхідну зброю для захисту України.  І цієї зброї має бути достатньо, щоб отримати перемогу”, – цитує податкова служба Миколу Тищенка.

Також він назвав “моральним злочином” і “неприпустимою байдужістю” ігнорування окремими платниками виконання конституційного обов`язку – сплати відповідних внесків у державну казну.

За словами керівниці податкової служби Хмельниччини Ірини Зленко, у квітні на порушників законодавства за незастосування та нефіскалізацію платіжних терміналів накладено штрафних санкцій на суму понад 400 000 гривень. А керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник запевнив, що прокуратура всіляко сприятиме ДПС у протидії порушенням закону.

Натомість представники бізнесу висловили низку слушних пропозицій і побажань щодо систематизації та збільшення сплати податків, активної діяльності суб’єктів підприємництва. Показово, що у питаннях удосконалення законодавства задля підтримки бізнесу працюватиме спеціально створений координаційний штаб при ОВА, діяльність якого презентували на зустрічі його очільник Олександр Буханевич та перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Нагадаємо, за місяць війни платники податків Хмельниччини поповнили бюджет на 1,1 мільярда гривень.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм