Народна депутатка відповіла на звернення журналістів із Хмельниччини

Культура

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк відповіла на звернення правління Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України щодо необхідності зняття з розгляду законопроєкту про медіа.

Текст відповіді вона опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Із соціальних мереж мені стало відомо про звернення до мене щодо зняття з розгляду законопроекту №2693-д «Про медіа». Офіційно вказаний лист на момент підготовки відповіді не надійшов, але з повагою до вас поспішаю відповісти…

Гарантую, що за мою діяльність і моє слово в Комітеті з питань фінансів, банків та податків, в який я увійшла, вам, земляки, не буде соромно. Але й від честі професії, від якої на певний час відійшла, не відмовлюсь…

Ми з вами повинні встановити запобіжники, які б дозволили нашій державі не програти в інформаційній війні. Але так, аби ніхто з журналістів не відчув утиску. І не постав перед сортуванням на журналістів, які мають право на професію, і тих, хто – ні. В цьому аспекті законопроєкт дійсно недосконалий.

І тут я прошу Вашої допомоги: підготувати пропозиції до законопроєкту, і вказати, що саме категорично треба виключити з нього, аби вихолостити загрозу свободі слова», – написала народна обраниця.

Зауважила, що одноосібно прийняти рішення про зняття проєкту з розгляду не може. Але проінформувала керівництво Верховної Ради України про позицію журналістів із Хмельниччини.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм