Наслідки ожеледиці в Хмельницькому: 72 травмованих людей, 107 одиниць спецтехніки на дорозі (ВІДЕО)

Суспільство

Учора, 10 грудня, крижаний «локдаун» окупував місто Хмельницький та область. Дощ та мокрий сніг при мінусовій температурі перетворив вулиці і тротуари на суцільну ковзанку.

Зранку оперативні служби на пресування автобусів та вантажівок шляхами державного значення регіону ввели обмеження. Щоправда, уже після 14 години вони були скасовані, а дорожнє покриття оброблене протиожеледними матеріалами. Рух автодорогами відновився.

За інформацією Служби автодоріг Хмельниччини, на обробку покриття доріг виїхало 107 одиниць спецтехніки. Під’їзди до дворів комунальники ледве встигали посипати сумішшю, в окремих випадках мешканці самотужки розсипали пісок, аби вибратися вранці в місто.

В обласному центрі внаслідок ожеледиці кількість травмованих зросла удвічі, переважно  – люди похилого віку. Потерпілі природньої ковзанки почали звертатися за медичною допомогою ще з 8-ї ранку – щойно вийшли на вулицю.

«Вчора звернулися до травмпункту 92 людей, тоді як зазвичай близько 50-ти. З них 72 травмувалися на вулиці. 34 особи отримали переломи верхніх та нижніх кінцівок», – розповів завідувач міським травмпунктом Руслан Колесніков місцевому виданню.

За його словами, «пік» вуличних травм припав на першу половину дня. А вже після 15-ї години травмованих поменшало.

 

(Відео Юрія Гуменка)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм