Невідомо, який штам коронавірусу активно циркулює на Хмельниччині, – ХОЦКПХ

Здоров‘я

Хмельниччина упродовж останніх трьох діб перевищила допустимий для «помаранчевої» зони епіднебезпеки  коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19, який наразі становить 24,4 % (норма не більше 20%). Якщо на початку тижня, за офіційними даними, в області лікувалося від коронавірусу 8 917 осіб (710 стаціонарно), то наразі в регіоні – 11 152 активних хворих (кожен тринадцятий лікується стаціонарно).

За минулу добу, як повідомляють в МОЗ, підтверджено інфікування в 1 391 мешканця Хмельницької області, зафіксовано 11 летальних випадків внаслідок ускладнень через коронавірус. Щодобово охоплено тестуванням понад 2 тисячі осіб. Завантаженість «ковідних» ліжок із киснем близько 40%.

Тривогу у медиків викликає факт стрімкого поширення захворювання серед дітей.

«Частка цієї групи населення становить 20% від позитивних проб на коронавірус», – зауважив під час позачергового засіданні комісії ТЕБ і НС генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич.

За його словами, допоки невідомо, який саме штам вірусу розпочав активну циркуляцію в регіоні. Однак проби на аналіз були доставлені до Києва та очікуються результати щодо них.

Нагадаємо, раніше в ОДА повідомляли, що Хмельниччині, крім «Дельти», поширюється інший поки невідомий штам коронавірусу.  Обласна комісія ТЕБ і НС рекомендувала громадам до 27 січня визначитися із переведенням на дистанційне навчання учнів через ускладнену епідситуацію.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм