Обрано керівника дерматовенерологічного закладу Хмельниччини

Здоров‘я

Олег Каденко

Олега Каденка, який очолював Хмельницький обласний дерматовенерологічний центр (колишній шкірвендиспансер – ред.) майже 28 років поспіль, знову обрано переможцем конкурсу на посаду керівника цього закладу.

Таке рішення сьогодні, 18 листопада, ухвалила конкурсна комісія з визначення кандидата на посаду директора зазначеного комунального неприбуткового підприємства.

Комісія розглянула документи трьох  претендентів – усі працівники дерматовенерологічного центру. Проте, після тривалих дискусій,  до участі у конкурсі допустили лише двох – Олега Каденка та Віталія Коломійця.

Третій кандидат, Кирило Антонецький, не зміг підтвердити отримання обов’язкової спеціалізації «організація і управління охороною здоров’я». На думку юриста, без такої спеціалізації особа не має права обіймати керівну посаду медзакладу, оскільки це може стати підставою для позбавлення ліцензії на діяльність центру.

Далі конкурсна комісія провела співбесіди з допущеними претендентами, заслухала їхні пропозиції щодо розвитку комунального закладу на середньострокову перспективу.

Олег Каденко пропонував декілька шляхів подальшого розвитку центру, в тому числі через оптимізацію і об’єднання спеціалізованих закладів для надання кваліфікованої допомоги. Говорив і про розширення платних послуг для населення, як ефективного джерела отримання коштів для роботи закладу.

Ще одне «альтернативне» джерело фінансування пропонував інший кандидат – Віталій Коломієць. Він неодноразово наголошував на залученні «приватного бізнесу», «інвесторів та меценатів», щоправда, так і не зміг пояснити комісії, яким чином це робитиме.

За результатами голосування, переможцем конкурсу на зайняття вакантної посади директора Хмельницького обласного дерматовенерологічного центру обрано Олега Каденка. Однак, його кандидатуру ще має затвердити обласна рада в новому складі на черговій сесії.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм