Підозрюваний у ДТП з чотирма загиблими на Красилівщині на час слідства перебуватиме під вартою

Кримінал

Підозрюваному у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель чотирьох людей, Хмельницький апеляційний суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Рішення ухвалено за принципової позиції прокуратури Хмельниччини. Про це повідомили у пресслужбі установи.

Нагадаємо, аварія сталась 15 травня неподалік села Веселівка Красилівської ОТГ. За даними слідства, 23-річний водій тягача «DAF» із причепом, не переконавшись у безпечності маневру, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілями «Opel Combo» та «Mersedes-Benz Sprinter».

Внаслідок зіткнення усі транспортні засоби загорілися. В результаті ДТП водії автомобілів, які рухались відведеною для них смугою, а також двоє їх пасажирів загинули на місці події.

Наразі дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб), яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Досудове розслідування проводиться за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчим управлінням ГУ Нацполіції в області.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм