План доброчесності міста розроблять у Хмельницькому

Суспільство

Упродовж двох місяців робоча група у складі представників Хмельницької міської ради та громадської організації має підготувати План доброчесності міста.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні міського голови Олександра Симчишина від 19 листопада.

Згідно з документом, створено та затверджено робочу групу з підготовки проєкту Плану доброчесності міста, «з метою визначення ефективних стратегічних і практичних заходів, спрямованих на мінімізацію корупційних ризиків у діяльності міської ради, а також посилення її спроможності в процесі розробки й застосування механізмів запобігання корупції».

Зокрема, робоча група повинна: виявити та оцінити корупційні ризики  (ймовірність виникнення та наслідки від корупційного вчинку); внести пропозиції міському голові щодо визначення стратегічних підходів та напрямів із запобігання та протидії корупції в діяльності ради; оцінити  достатність та координування впровадження антикорупційних заходів; ефективно сприяти навчанню та поінформованості працівників міськради щодо запобігання та протидії корупції.

План доброчесності міста має бути підготовлений до 31 січня 2022 року. Затверджуватиме його міський голова.

Зауважимо, днями Хмельницький долучився до проєкту «Антикорупційна експертиза проєктів рішень органів місцевого самоврядування». Підписано меморандум про співпрацю з ГО «Інститут законодавчих ідей».

«Відтепер наші проєкти рішень міської ради та виконавчого комітету аналізуватимуть незалежні експерти. Це максимально знизить корупційні ризики», – наголосив Олександр Симчишин на своїй сторінці у Facebook.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм