Податківці Хмельниччини викрили схему продажу через Інтернет підробленого «брендового» алкоголю

Економіка

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області встановили факт незаконної торгівлі алкогольними напоями через мережу Інтернет під виглядом відомих торгових марок.

«Фальсифікат нібито від Smirnoff, Absolut, Jelzin, Finlandia, Finland Nordic Berries, Finland Lime в подальшому доставляли за допомогою одного із сервісів. А в інформації про посилку зазначався одяг. До того ж, продаж здійснювали громадяни, які не перебувають на обліку як суб’єкти господарювання», – йдеться в повідомленні ДПС.

Податківці зауважили, що за результатами дослідження, проведеного Науково–дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, вилучена з обігу рідина є водно-спиртовою сумішшю із завищеним вмістом сивушних масел та естерів і не відповідає вимогам діючого державного стандарту України.

Враховуючи, що торгівля вказаною підакцизною продукцією несе загрозу не лише економічним інтересам держави, а й життю і здоров’ю громадян, матеріали відпрацювання спрямовано до правоохоронних органів, які наразі здійснюють досудові розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

У ДПС просять громадян повідомляти про факти незаконної торгівлі та обігу різного роду алкогольного фальсифікату і тютюнового контрафакту, задля сприяння збереженню здоров’я споживачів та наповненню бюджету.

Нагадаємо, підроблені під брендові коньяк та віскі збували на ринку Хмельницького. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм